Du Jing

•Oprichter en Chief Instructor van de Yen-nien Summit house, Italië, 2008


• Wereldkampioen bij de vrouwen van de ongewapende  vorm van Yangjia Michuan Taijiquan


• Internationale hoogleraar Yangjia Michuan Taijiquan, de vijfde generatie,  voorgesteld door Wang Yen-nienen Julia Fairchild, Taiwan, 2000


• Senior Instructor van Yen-nien Daoguan, Taiwan, 1999-2008


• Taoïstische leraar begonnen aan de School van Taoïstische Innerlijke Alchemie van ‘De Golden Mountain’,  zesde generatie, 1999


• Oprichter van de vereniging "The Little School of Taijiquan", Frankrijk, 1995


• Start Yangjia Michuan Taijiquan, met Arlette Theoleyre, Frankrijk, 1990

 

DuJing werd geboren in augustus 1964 in Montreuil Sous Bois (Frankrijk). Sinds mei 2008 woont Du Jing inYen-nien Summit House, gelegen in regio Ligurië in het noorden van Italië, met name in de bergen van de Italiaanse Maritieme Alpen. Ze beoefent en onderwijst de YangjiaMichuan Taijiquanen de technieken van de interne alchemie (de stijl van de school van Taoïstische Innerlijke Alchemie van de‘De Golden Mountain’).

De Yen-nien Summit Houseis opgericht door Julia Fairchild, Du Jing, Petra Schmalenbach en Gerhard Boeden, naar aanleiding van de wil van WangYen-nien:’ een oprechte droom van het creëren van een kleine gemeenschap waar iedereen gewoon kan leven in harmonie met de de natuur, in overeenstemming met de beginselen en praktijken van de daoïsten.

 

In 2006 won Du Jing (Du Yu)  in de arena’s van Taipei (Taiwan Republiek van China) de Wereld Cup van Tai Chi Chuan (Yangjia Michuan Taijiquanvorm) georganiseer door de ‘World Federation of Tai Chi Chuan’.

 

Du Jing leefde 10 jaar in Taipei (Taiwan) met haar  Meester (Wang Yen-nien) en haar  Lerares (Julia Fairchild). Ze verliet Taipei in mei 2008, na de dood van Meester Wang. Gedurende deze tien jaar, trad ze op als Senior Instructor aan de Yen-nien Daoguan en kreeg de titel van internationale  leraar van deYangjia Michuan Taijiquan. In 1999 werd ze uitgeroepen tot student van de School vanTaoïstische Innerlijke Alchemie van de Golden Mountain. Zij woonde de internationale stages bij van  Meester Wang in Frankrijk (1999 en 2001), Verenigde Staten (2002) en Taiwan (2006). Ze werd uitgenodigd om cursussen in Frankrijk (2005), Duitsland, België (2006) en Italië (2008) te onderwijzen.

DuJing studeerde Chinees in, Tamkang University in Taipei van 1999 tot 2004 en van 2005 tot 2008, ze voltooide een masteropleiding Internationale Sociale Wetenschappen aan de Nationale Universiteit van politieke wetenschappen in Taipei.

De Franse vertaling van Du Jing:
• 
WangYen-nien: ‘YangjiaMichuan taijiquan’, ‘Yen-nien taijiquan waaier’, geïllustreerd en van commentaar voorzien, ‘vol.3’, uitgegeven door Yen-nien Shanghao in Taipei in 2008.
• 
WangYen-nien: ‘De onsterfelijkevoorouders’,De Schoolvan de Innerlijke Alchemie van de Golden Mountainen ‘de theorievan de methode Jan Dan’ [Goud en Cinnabar], uitgegeven door Yen-nien Shanghao Taipei in 2005, 2006 en 2007.

 
Momenteelmaakt Du Jing deel uit van een werkgroep die verantwoordelijk is voor het vertalen van de manuscripten van MeesterWang Yen-nien.

In de jaren '90 stichtte  Du Jing de vereniging ‘Rosnéenne’ (Seine Saint Denis, Frankrijk), 
« La Petite Ecole de Taijiquan » waar ze  veel studenten, volwassenen en kinderen, onderwezen heeft,  tot 1999 het jaar van haar vertrek naar Taipei . In 2005 stichtte ze in Rosny Sous Bois, De Europese Vereniging vanYangjiaMichuan Taijiquan(AEYMT).

Copyright © Yen-nien Daoguan, 2008