Yangjia Michuan Taijiquan

Yangjia Michuan TaijiQuan


De Yang Familie Secret Traditie is een Taiji Quan stijl gecreëerd door Yang Lu-Chan, oprichter van de Yang stijl. Hij schonk deze speciale stijl aan zijn zoon Yang Chien-hou die het doorgaf aan zijn student Zhang Qinlin. Master Wang Yen-nien  (1914-2008) werd onderwezen in de Yangjia Michuan Taiji Quan door Zhang Qinlin en koos, met het oog op het vermijden van het verdwijnen van deze stijl, om het te leren aan een groot aantal studenten over de hele wereld.

The Yen-nien Daoguan Taipei (Taiwan, R.O.C.) lead byYangjia Michuan Taijiquan 5thGeneration Lineage Holder,MasterJulia Fairchild


 De Yangjia Michuan vorm heeft 127 bewegingen, verdeeld in drie Duan. Tuishou (push hands) en martiale toepassingen van de bewegingen van de vorm hebben een centrale betekenis in deze stijl.

 

Taiji Quan,

vaak afgekort tot tai ji of tai chi in het Engels, is een vorm van interne Chinese krijgskunst beoefend voor zowel de verdedigings opleiding en de voordelen voor de gezondheid. Het is ook typisch toegepast voor een verscheidenheid van andere persoonlijke redenen: harde en zachte krijgskunsttechniek, demonstraties, wedstrijden en duurzaamheid. Met als resultaat dat er een veelvoud van trainingsvormen bestaan, zowel traditionele als moderne, die beiden dezelfde doelstellingen nastreven. De meeste opleidingen in de Taiji Quan stijlen zijn beter bekend bij het brede publiek door een opeenvolging van langzame bewegingen
 
 Vandaag de dag is Taiji Quan wereldwijd verspreid. De meeste moderne stijlen van Taiji Quan traceren hun ontwikkeling bij tenminste één van de vijf traditionele scholen: Chen, Yang, Wu / Hao Wu, en Sun.

 

Qigong vs Tai chi


Qigong (letterlijk "energie werk") omvat gecoördineerde ademhaling, beweging en bewustzijn gebruikt voor oefening, genezing en meditatie. Hoewel veel wetenschappers en artsen overwegen dat tai chi een soort Qigong is, worden de twee vaak onderscheiden als afzonderlijk, maar zijn eigenlijk nauw verwant. De qigong speelt een belangrijke rol in de opleiding van tai chi, vele tai chi bewegingen worden uitgevoerd en gebruikt als onderdeel van Qigong. De focus van Qigong is meestal meer op genezing of meditatie gericht dan op martiale toepassingen.